De tocht

De heenreis op zondag 19 mei 2024

Onze wandelaars ontmoeten elkaar aan de start op zondag 19 mei om 00.30u. Vertrekken doen we aan de bushalte die gelegen is op de hoek van de Graatakker en de Papenbruggestraat.

Uw bagage kan u ter plaatse kwijt op één van onze twee bezemwagens die ons tijdens de ganse tocht op korte voet volgen. Kom zeker op tijd aangezien we om half één stipt vertrekken.

Onder politiebegeleiding vangen we vol goede moed onze tocht naar Scherpenheuvel aan. We wandelen doorheen Kasterlee om vervolgens na twee uur onze eerste tussenstop te houden in Geel Ten Aard. In dit koffiehuis evalueren we de eerste stappen en speculeren we over de komende uren.

Na een kleine drie kwartier zetten we onze tocht verder en stappen we een tweetal uur tot Oosterlo. In een plaatselijk café kan u gedurende een half uur bekomen van de afgelegde kilometers. De bezemwagens houden uiteraard bij elke stopplaats halt waardoor u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld uw kousen te verversen.

Volgend op deze korte tussenstop zetten we onze tocht verder richting Veerle. Hier arriveren we rond 07.00u. In het koffiehuis kunnen we weer even bekomen en ontbijten we samen. Vanaf nu wandelen we telkens ongeveer een uur en nemen we een rustpauze.

Rond half negen vertrekken we richting Averbode. Na het passeren van de prachtige abdij die er gelegen is, nemen we een korte, laatste pauze in het Vossenhol. Het einde is in zicht!

Na onze tussenstop in Averbode wandelen we langs Zichem recht naar Scherpenheuvel, onze eindbestemming.  Als alles goed is verlopen, komen we aan rond elf uur. Na een zege van de pastoor zit de heenreis erop.

De terugreis op maandag 20 mei 2024

De wandelaars die er voor kiezen om samen met ons de terugtocht te wagen, overnachten in De Pelgrim. In de namiddag houden wij een rozenkrans, kruisweg en lof. U kunt hier geheel vrijblijvend aan deelnemen.

Na onze overnachting wonen we een korte mis bij om vervolgens allemaal samen te ontbijten. Na het ontbijt maken we ons klaar om huiswaarts te keren.

We vertrekken rond 06.30u aan de basiliek en volgen dezelfde weg als de dag voorheen. Voor het eerst houden we halt rond half negen in Veerle, waar we even kunnen bekomen.

Een klein uur later komen we terug aan in Oosterlo. Na een korte rustpauze trekken we recht naar Geel. Aan het station nemen we nog even halt om vervolgens recht naar Geel Ten Aard te wandelen. Hier nemen we voldoende rustpauze aangezien de jubilarissen hier eveneens in de bloemetjes worden gezet. Uw familie en vrienden zijn eveneens welkom.

Het einde van de bedevaart is nu bijna in zicht. Van Geel Ten Aard trekken we richting Kasterlee om vervolgens in Turnhout aan te komen. Vrienden en familie wachten ons op rond 17.15u aan de Sint-Franciscuskerk te Schorvoort.